neljapäev, august 15

yfuka - aastaalgusseminar; vol 1

mina ja eva jõudsime oslosse kell 9:35 norra aja järgi, viisteist minutit varem lubatust. tallinnast tõustes jäime vihma kätte, aga maandudes klõpsisin järjest pilte ilusast taevast, kus sinistki leidus. õues oli 12 kraadi. vastu tulnud yfu vabatahtlik viis meid lennujaama kohvikusse, kus istusid saksa-šveitsist pärit patrick ja yannick. rääkisime sellest, mis pähe tuli: kust tuled, kaua tulid, kaua magasid. (mina magasin, muide, kolm tundi.) ootasime seal natuke üle tunni, mille jooksul jõudsid meiega liituda läti jorjens ja gunda, ungari norbert ja soome siiri. vaatasime esimesi norra hindu ja värisesin isegi kurssi teadmata. mul oli nii paha, et ma ei ostnud isegi kokat.

üks hetk tulid vabatahtlikud ja ütlesid, et buss läheb kümne minuti pärast ja me hakkasime liikuma. vahepeal teada saanud, et meie aastaalgusseminar ei toimugi oslos, vaid hønefossis - tunni kaugusel oslost - istusime evaga esimesse ritta. võitlesin unega mis ma võitlesin, pärast kümmet minutit ahhetamist ("EVA!!! MÄGI! EVA! SEAL ON KA MÄGI!!! ... EVA! OOO!!!! TUNNEL!") võitis uni ja järgmine, mis teadsin, oli ringerike folkehøgskole ja bussiaknast nähtud ülienergilised norra yfu vabatahtlikud.

yfu seminar on yfu seminar - palju väga kihvte inimesi, keeleapsakad, energizerid, super sööki hordidele ja tänasel õhtusöögil (mis oli, muide, kell 15:30) sain lõpuks brunosti (norra pruun juust) süüa. olles uhke ja julge vahetusõpilane, sõin seda leival. moosiga. söömast tulles, olles esimest korda saatjateta laulsin kõvahäälselt big fat ponyt. vastastoa tüdrukute uks oli lahti ja nad laulsid mulle vastu. natuke piinlik oli. :D muu on kõik olnud suurepärane - seltskond, suhtumine, workshopid ja (alati) söök.

homme on viimane täispikk päev laagris, laupäeva lõunal kell kolm (norra järgi siis vast õhtul) kohtume vahetusperega. ehk siis on praeguseks läbi umbes-täpselt pool seminari. ma loodan, et tulevad sama kihvtid päevad, kui tänane. esimese päeva, kusjuures, veetsin iga vabal hetkel julmas koduigatsuses ja torkavas kahetsuses, kõhuvalus või väsimuses. tulekust, lennujaamast ja ärasaatmisõhtust räägin siis, kui olen pere juures ja arvutis ja pildid sinna laadinud. senikaua: siin on meie toa nurk ja eva voodi.

eva, all gunda (lätist) ja eva kõrval siiri (soomest).

eva ja dennis (saksamaalt; ta tüdruk on praegu taanis vahetusaastal :3)

lõpetuseks suvalisi uuemaid ja vähem uuemaid teadmisi norra kohta:
-- väga tavaline nimi on ingvil
-- neil on kuulus laul, mille refrään on "øl på afterski" (~õlu afterskil)
-- vanasti oli baarides kombeks võistelda naiste eest nii, et pikalt kõrgele pandud pulgalt tuli jalaga müts maha lüüa. kes kõrgemalt lõi, võitis.
-- norras on hüüdnimi taolistele 14-15-aastastele tüdrukutele, kes näevad välja kui barbied
-- koolipäev kestab üldiselt 9-15, vahel vähem või on päevas augud (vabad tunnid)
-- norra tähestikus on 29 tähte
-- põlved: kne; varbad: tå

ha det og god natt, min venner!! (seda oskasin ma enne norra tulekut ja siin on ainult inglise keel võpidega kahekümne kahest riigist. voh. tsauki!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

hei-hei, tore näha!